How to report suspected graphics driver issues

How to report suspected graphics driver issues

This forum is for game developers working on Intel Graphics. 

In order to speed up the reporting process and give our graphics software engineers the information they need please report any suspected graphics driver bugs in the format below. Use N/A for any fields you do not have information for, remember the more information we have the quicker we can address the issue.

Supports Intel(R) Iris(TM) graphics, Intel(R) Iris(TM) Pro graphics and Intel(R) HD graphics on:
  		
	7th Gen Intel(R) Core(TM) processor family  
	6th Gen Intel(R) Core(TM) processor family 
	Apollo Lake
	Intel® Xeon® Processor E3-1200 v5 Product Family
	Intel® Xeon® Processor E3-1500 v5 Product Family
	Intel® Xeon® Processor E3-1200 v6 Product Family

Currently Supported Operating Systems:
Windows 7 32 & 64 bit
Windows 8/8.1 32 & 64 bit
Windows 10 32 & 64 bit
Linux
 

If the product you are using is not on this list then the latest driver posted on Intel.com is the last planned driver for that product line. If possible try your issue on a supported product before reporting the issue.

Also please start a new topic in the forum and do not post in this thread. If we have all the issue reporting and conversations happening here it will get confusing and harder for us to help.

System Setup Information:
-----------------------------------------

System Used: (Manufacturer/Model)
CPU SKU: (i3, i5, Pentium, Celeron, etc.)
GPU SKU: (HD4400, HD5100, etc.)
Processor Line: (Y-Series, U-Series, etc.)
System BIOS Version:
CMOS settings:
Graphics Driver Version:
GOP/VBIOS Version:
Operating System:
OS Version:
API:
Occurs on non-Intel GPUs?:

Steps to Reproduce:
-------------------------------
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Expected Results:
-------------------------------

Actual Results:
-------------------------------

Additional Information:
-------------------------------

10 posts / 0 new
Last post
For more complete information about compiler optimizations, see our Optimization Notice.

I'm using a HP 110-a04 Desktop.

(HP SPECS OF PC http://support.hp.com/us-en/document/c04484447

CPU SKU: i3, 4130
GPU SKU: Intel Graphics HD 4400
Processor Line: TDP: 54W Socket: LGA 1150
System BIOS Version: Doesn't say
CMOS settings: Doesn't say
Graphics Driver Version: 10.18.10.3939
GOP/VBIOS Version: Doesn't say
Operating System: Windows 8.1 64 Bit
 

All but Minecraft don't have a problem with getting FPS and recording, thanks for the help! If I did something wrong please let me know.

Hi Frost,

I also need the reproduction steps, how are you making these videos? From within Minecraft? OR with 3rd party software? We can't investigate unless we can reproduce your issue. 

So please respond in the original thread you created with that information so I can get things moving.

Thanks,

-Michael

 

Steps to Reproduce:
-------------------------------
1. Open FRAPS
2. Open Minecraft
3. Join a server or singleplayer
4. Record using FRAPS (frames drop to 12)
5. Open Camtasia
6. Edit Video
7. Render it
8. Save and store
9. Upload to Youtube
10.

Expected Results: A decent video with 30+ frames
-------------------------------

Actual Results: 12 FPS slow game play
-------------------------------

Additional Information: When Minecraft is in a smaller screen when recording using FRAPS FPS gets better a little bit.
-------------------------------

System Setup Information:
-----------------------------------------

System Used: MSI Cubi
CPU SKU: i5 5200u
GPU SKU: 5500
Processor Line: u series
System BIOS Version: sm bio 2.8, legacy bios, American Megatrends EB0961IMS v1.4
CMOS settings: 16gb
Graphics Driver Version: 20.19.15.4424
GOP/VBIOS Version:1032
Operating System: Windows 10 Pro
OS Version:10.0.10586 Build 10586
API:
Occurs on non-Intel GPUs?:

Steps to Reproduce:
-------------------------------
1.minimize firefox
2.open a different app
3.utilize app for N minutes or hours
4.restore firefox app
5. firefox app screen appears corrupted
6.refresh screen; app toolbar area still corrupted
7.
8.
9.
10.

Expected R

graphics

Attachments: 

System Setup Information:
-----------------------------------------

System Used: Dell Optiplex 7040
CPU SKU: Core-i5-6600@3,3Ghz
GPU SKU: HD530
Processor Line: -
System BIOS Version: 1.4.5
CMOS settings: -
Graphics Driver Version: 20.19.15.4474 / 20.19.15.4463
GOP/VBIOS Version: -
Operating System: Windows 7
OS Version: 64bit Enterprise
API: -
Occurs on non-Intel GPUs?: No

Steps to Reproduce:
-------------------------------
1. Install Adobe Creative Suite 5 Design Premium
2. Update Adobe components to latest patch level
3. Open different picture files like .jpg, .png or .psd

Expected Results:
-------------------------------
File should be displayed correctly.

Actual Results:
-------------------------------
Files are displayed sporadically as black pages within the Photoshop window.

Additional Information:
-------------------------------
Disabling OpenGL in Photoshop seems to resolve this issue, but slows the system.
Other programs like InDesign seem to be much slower with the new Intel-Chip than on an old graphics card like Nvidia Quadro NVS 295 or ATI FireMV2260.

Hi Benjamin,

We will take a look at this issue, being sporadic this may take some time. Also in the future please tart a new thread when reporting an issue. 

Thanks.

 

Hello every one im on asus

System Used: Asus x555la-xx805h
CPU SKU: i5-5200u
GPU SKU: Intel Hd Graphics 5500
Processor Line:  U
DDRam : 6Gb
Graphics Driver Version: 10.18.14.4062 date 15/12/2014

Operating System: Windows 8.1 64bits
OS Version: 6.3, version 9600
 

 

have buy x555lab i-5 (18th january 2017) with intel hd 5500 under windows 8.1 64bit and play at world of tanks, before update gpu driver all were ok, i was install w10 and of course windows apply last update for my gpu and TRACK GLITCH !

 

i return under windows 8.1 and no track glitch.

 

Was try asus pilots ( oh marvellous they not continu to post update drivers for my pc and was mail them) they give me a w10 64bits driver and same bug under windows 8.1 (thx to make point of system restore before)

 

for finish i go back on asus and miraculous they have put update for my graphic driver and atm no track glitch again : driver 15/12/2014 its the last on asus website for x555l 

 

So, it is your driver with windows 10 ? or after year 2014 is it just your drivers ? or its finally windows 10 who ruins your drivers ? and if you have something for repair that with your driver after 2014 and under windows 10 64bits or windows 8.1 64bits i take it :)

 

P.S its not my pictures, those come from world of tank forum where some players have same problems of me , but have same problems when i run the game in the lowest resolution possible with disable all option (in this game more fps = more easy).

 

Best regards

 

Julien.H 

System Setup Information:
-----------------------------------------

System Used: MSI / MS-7996
CPU SKU: Intel(R) Core(TM) i3 7100 CPU
GPU SKU: Intel(R) HD Graphic 630
Processor Line: N/A
System BIOS Version: 2.C0
CMOS settings: N/A
Graphics Driver Version: 21.20.16.4534
GOP/VBIOS Version: N/A
Operating System: Windows 10 Pro 64bit
OS Version: 10.0, Build 10586
API: N/A
Occurs on non-Intel GPUs?: N/A

Steps to Reproduce:
-------------------------------
1. Run ZhyperMU Online.exe or the Green Launcher(ZhyperMU.exe) inside the ZhyperMu Folder
2. (Launcher) Setting \ Color Depth \ Click Max Color (32 bit) \ Save \ GAME START
3. (Need to Register to Log in the Game)
4.  Log in and play the game

Expected Results:

https://forum.ragezone.com/cache.php?img=http%3A%2F%2Fi.imgur.com%2F11rH...

Actual Results:

https://imgur.com/MaE3X5V

Additional Information:

www.zhypermu.com

Graphic Problem issue cant see / missing the other contents of the Game please fix ..

 

System Setup Information:
-----------------------------------------

System Used: MSI / MS-7996
CPU SKU: Intel(R) Core(TM) i3-7100 CPU @ 3.90GHz (4 CPUs), ~3.9GHz
GPU SKU: Intel(R) HD Graphics 630
Processor Line: N/A
System BIOS Version: 2.C0
CMOS settings: N/A
Graphics Driver Version: 21.20.16.4534
GOP/VBIOS Version: N/A
Operating System: Windows 10 Pro 64-bit 
OS Version: Pro (10.0, Build 10586)
API: N/A
Occurs on non-Intel GPUs?: None

Steps to Reproduce: 
-------------------------------
1. Run update & Start the Game
2. Ingame just press
3. ( C ) for stats - Missing Graphics
4. ( D ) command - Missing Graphics
5. ( T ) quest - Missing Graphics
6. ( V ) inventory - Missing Graphics
7. ( N ) party/guild - Missing Graphics
8. ( M ) map - Missing Graphics
9. ( J ) connect to SNS - Missing Graphics
10. ( O ) option - Missing Graphics
11. ( U ) option below right - Missing Graphics
12. ( TAB ) Map Layout - Missing Graphics
13. Even the Skill & Status Bar below are missing ( Many missing issue in Graphics )

Expected Results:https:

//www.youtube.com/watch?v=00e18bDt4uc

Actual Results:

 https://imgur.com/pqmkOA6
 https://imgur.com/zRwDuKG

Additional Information:
main site: www.zhypermu.com

Please Fix it ..

Leave a Comment

Please sign in to add a comment. Not a member? Join today