how to set the parameters of framesurface

how to set the parameters of framesurface

the functions MFXVideoENCODE_EncodeFrameAsync() "5", namelyMFX_WRN_INCOMPATIBLE_VIDEO_PARAM , why?
my code :

mfxSession *sSession= new mfxSession(); mfxVersion vVersion={MFX_VERSION_MINOR, MFX_VERSION_MAJOR}; if(MFX_ERR_NONE!= MFXInit(MFX_IMPL_AUTO,&vVersion,sSession)) return -1; mfxIMPL implStyle = MFX_IMPL_AUTO; MFXQueryIMPL( *sSession, &implStyle ); switch(implStyle) { case MFX_IMPL_SOFTWARE: std::cout<<"software"; break; case MFX_IMPL_HARDWARE: std::cout<<"hardware"; break; default: std::cout<<"wrong"; break; } mfxVideoParam *par=new mfxVideoParam(); par->AsyncDepth=0; par->Protected=0; par->IOPattern=MFX_IOPATTERN_IN_SYSTEM_MEMORY; par->mfx.CodecId=MFX_CODEC_AVC; par->mfx.TargetKbps=100; par->mfx.EncodedOrder=0; par->mfx.FrameInfo.Height=480; par->mfx.FrameInfo.Width=704; par->mfx.FrameInfo.FrameRateExtD=2; par->mfx.FrameInfo.FrameRateExtN=200; par->mfx.FrameInfo.FourCC=MFX_FOURCC_NV12; par->mfx.FrameInfo.ChromaFormat=MFX_CHROMAFORMAT_YUV420; par->mfx.FrameInfo.PicStruct=MFX_PICSTRUCT_FIELD_TFF; par->mfx.FrameInfo.CropX=0; par->mfx.FrameInfo.CropY=0; par->mfx.FrameInfo.CropW=704; par->mfx.FrameInfo.CropH=480; mfxStatus retOfInit=MFXVideoENCODE_Init(*sSession,par);//here retOfInit equals 0, which means no error; mfxFrameSurface1 *frsf=new mfxFrameSurface1();// memcpy(&frsf->Info,&par->mfx.FrameInfo,sizeof(mfxFrameInfo)); frsf->Info.Height=480; frsf->Info.Width =704; frsf->Info.FourCC=MFX_FOURCC_NV12; frsf->Info.ChromaFormat=MFX_CHROMAFORMAT_YUV420; frsf->Info.PicStruct=MFX_PICSTRUCT_FIELD_TFF;//I don't understand this parameter. mfxU8* Y=new mfxU8[704*480]; mfxU8* UV= new mfxU8[704*240]; for(int i=0;i<704*480;i++) Y[i]=80; for(int i=0;i<704*240;i++) UV[i]=150; frsf->Data.Y=Y; frsf->Data.UV=UV; frsf->Data.Locked=0; frsf->Data.Pitch=704; mfxBitstream *bs=new mfxBitstream(); bs->Data=new mfxU8[1000000]; bs->MaxLength=1000000;mfxSyncPoint syn; int r= MFXVideoENCODE_EncodeFrameAsync(*sSession,NULL,frsf,bs,&syn);
//r equals 5 and there is no data in bs. I wanna know if some parameters are not correct.

I am a new guy in programming and h.264, and english, :(. Right here hoping for answers. thx.

3 posts / 0 new
Last post
For more complete information about compiler optimizations, see our Optimization Notice.

Hi xiaozha,

The primary issue you're facing is that there is not enough space in the bit stream buffer. Please increase the size to about 5MB and try again. You can also get an estimate of the requried size by calling GetVideoParam on the encoder and look at the mfx.BufferSizeInKB parameter.

Besides this, there are many somewhat strange parameter vales used in your code, such as the values selected as frame rate and target bit rate. I recommend exploring if these are the actual values you want to use?

Also, I would highly suggest performing a mem zero on the allocated parameter structures and bit stream.

Additionally, you will likely get varning MFX_WRN_INCOMPATIBLE_VIDEO_PARAMS when calling encoder init since the rate control value has not been set. Encoder will select a valid value for you, but this is probably not what you want?

The Media SDK encode sample has more details on how to setup an encode pipeline.

Regards,Petter

thanks a lot :) I am going to try more.

Leave a Comment

Please sign in to add a comment. Not a member? Join today