vainfo error with ssh

vainfo error with ssh

I am trying to initialize mediasdk(libva, iHD driver) in a remote machine using ssh, but I am getting this error -

get chip id failed: -1 [13]
param: 4, val: 0
libva error: /opt/intel/mediasdk/lib64/iHD_drv_video.so init failed
libva info: va_openDriver() returns 1
terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc'
  what():  std::bad_alloc

If I am directly running on the machine itself, It's happily running.

I have also set the environment variables related to libva

export DISPLAY=:0
export LIBVA_DRIVER_NAME=iHD
export LIBVA_DRIVERS_PATH=/opt/intel/mediasdk/lib64

I have search a lot about this issue but not able to figure out this behaviour.

I am using vainfo: VA-API version: 1.3 (libva 2.3.0) on ubuntu 16.04.5 LTS

Any help will be appreciated

Regards

Ashish

 

3 posts / 0 new
Last post
For more complete information about compiler optimizations, see our Optimization Notice.

I'd advise to submit an issue here: https://github.com/intel/media-driver/

But right here, I'd recommend to check that i915 is loaded:

"lsmod | grep i915"

"dmesg | grep i915"

 

You may also try to run 'vainfo' under 'strace' to check which low level call(s) exactly fails.

Hi Ashish,

This should be expected since SSH normally doesn't have graphic enabled.

Normally Media SDK required the graphic driver active to access hardware accelerated codec.

Could you try a graphic remote access like VNC to double check?

Mark

Leave a Comment

Please sign in to add a comment. Not a member? Join today