link error

link error

I can compile my application in debug mode but when I try a release compile so I can use Parallel Amplifier I get 2 link errors:

LNK2019: unresolved external symbol ___intel_sse2_strlen
LNK2019: unresolved external symbol ___intel_new_proc_init

How do I fix this?

4 posts / 0 new
Last post
For more complete information about compiler optimizations, see our Optimization Notice.

Looks like there are some problems for your icl environment setting. You may clean everything and make a fresh rebuild for you application.
Thanks.
-Yang

I had a phone call with Jay last week where we spent an hour or so triaging this, and we figured out that the link errors were from using the -nodefaultlib linker setting in the Microsoft project prior to being converted to Intel. I will be submitting a feature request for the project conversion log to emit a warning when -nodefaultlib is set to ensure the user is aware of the setting and that they know they need to manually link in any Intel libraries in the event this is set. Let me know if you need anything else, Jay.

Brandon Hewitt
Technical Consulting Engineer

For 1:1 technical support: http://premier.intel.com

Software Product Support info: http://www.intel.com/software/support

The project conversion process now gives this warning in both Parallel Composer 2011 and C++ Composer XE 2011 updates 6 and above:

Warning(s): /NODEFAULTLIB has been enabled in the linker settings for this project in the "Debug|Win32" configuration. Note that any Intel C++ Compiler runtime libraries or Intel IPP runtime libraries will need to be explicitly specified in the linker settings.

Brandon Hewitt
Technical Consulting Engineer

For 1:1 technical support: http://premier.intel.com

Software Product Support info: http://www.intel.com/software/support

Leave a Comment

Please sign in to add a comment. Not a member? Join today