debugging mode problem

debugging mode problem

I'm working in IVF 11.1.065 under Windows XP.

My code structure is shown below;

program mainimplicit none
integer ...
real...
open(100,file='input.dat',action='read',status='old')
read(11,*) problem_name
read(11,*)
read(11,*) Var1..

call ...
..

end program main
And the 'input.dat' is;
PROBLEM_NAME

VAR1
VAR1_VALUE
VAR2
VAL2_VALUE...

When I try to debug with other breakpoint, it always breaks at read(11,*) problem_name
If I do something wrong, please let me know.

6 posts / 0 new
Last post
For more complete information about compiler optimizations, see our Optimization Notice.

Assuming you wish to read the contents of the file
change read(11
to read(100

Les

Quote:

Les Neilson wrote:

Assuming you wish to read the contents of the file
change read(11
to read(100

Les

Sorry, it's my typo.
All are set to same value as

read(11,file=...)
read(11,*)

The input file needs to be in the same directory as the exe you are running.
Les

What Les says is true if you are running from the command line, but if you are running from Visual Studio, the default file location is the project location, not the subfolder where the EXE is.

Steve - Intel Developer Support
Best Reply

Ah yes, if you are debugging from Visual Studio look at the project properties :
Configuration properties -> Debugging -> Working directory
that needs to point to where your data file resides.
By default (i.e. if blank) it is the directory where your project file is found.
Les

Leave a Comment

Please sign in to add a comment. Not a member? Join today