xilib issue with Intel C++ XE

xilib issue with Intel C++ XE

I have enabled -qipo for compiling my entire project and at the time of creating the library here is what i get:

xilib.exe -qipo -lib -OUT:lib\\ecc_private.lib obj\\ecc_common.obj obj\\ecc_sign.obj obj\\int128.obj obj\\mstdlib.obj obj\\random.obj obj\\base64m.obj obj\\primeec.obj obj\\primefld.obj obj\\sha1.o
bj obj\\sha512.obj obj\\win32_rtos.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\175445_ipo\\ecc_common.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\175447_ipo\\ecc_sign.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\175449_ipo\\int128.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754411_ipo\\mstdlib.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754413_ipo\\random.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754415_ipo\\base64m.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754417_ipo\\primeec.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754419_ipo\\primefld.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754421_ipo\\sha1.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754423_ipo\\sha512.obj
ipo: remark #11006: generating object file C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754425_ipo\\win32_rtos.obj
xilib: executing 'lib'
Microsoft Library Manager Version 7.00.9466
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

-OUT:lib\\ecc_private.lib
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\175445_ipo\\ecc_common.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\175447_ipo\\ecc_sign.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\175449_ipo\\int128.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754411_ipo\\mstdlib.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754413_ipo\\random.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754415_ipo\\base64m.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754417_ipo\\primeec.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754419_ipo\\primefld.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754421_ipo\\sha1.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754423_ipo\\sha512.obj
C:\\DOCUME~1\\jerome\\LOCALS~1\\Temp\\1754425_ipo\\win32_rtos.obj
LIB : fatal error LNK1104: cannot open file '-OUT:lib\\ecc_private.lib'

As you can see the command line has some extra garbage in front.

The exact version is as follow:

Intel Compiler linker driver for applications running on IA-32, Version 12.0.2.154 Build 20110112
Copyright (C) 1985-2011 Intel Corporation. All rights reserved.

Also, this problem doesn't exists with ICL v11.0.

Regards,
Jerome

6 posts / 0 new
Last post
For more complete information about compiler optimizations, see our Optimization Notice.

I think there is problem in the command line. I can run xilink without any issue.

c:\>xilink /OUT:Intel12BugPlugin.dll /DLL "kernel32.lib" "user32.lib" "gdi32.lib" "winspool.lib" "comdlg32.lib" "advapi32.lib" "shell32.lib" "ole32.lib" "oleaut32.lib" "uuid.lib" "odbc32.lib" "odbccp32.lib" Plugin.obj

xilink: executing 'link'

Microsoft Incremental Linker Version 10.00.30319.01

Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

/OUT:Intel12BugPlugin.dll

/DLL

kernel32.lib

user32.lib

gdi32.lib

winspool.lib

comdlg32.lib

advapi32.lib

shell32.lib

ole32.lib

oleaut32.lib

uuid.lib

odbc32.lib

odbccp32.lib

ipo_48085obj.obj

Creating library Intel12BugPlugin.lib and object Intel12BugPlugin.exp

Well, the problem is with XILIB not xilink, and I was creating a LIB not a DLL, your test hardly compares :).

Also, a command line issue would be doubtfull... the same work with v11.0 without any problem or changes.

I tried xilib. It seems to work.

c:\>xilib -lib /OUT:plugin.lib Plugin.obj Caller.obj

xilib: executing 'lib'

Microsoft Library Manager Version 10.00.30319.01

Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

/OUT:plugin.lib

C:\Users\opsachan\AppData\Local\Temp\64365_ipo\Plugin.obj

C:\Users\opsachan\AppData\Local\Temp\64367_ipo\Caller.obj

This is rather interresting - I changed the dev env from my WDK to VS2010 command line, and now it works. Tried my VS2008 works as well. Which lead me to change the default LINK version invoked (I have too many DDK/SDK), and starting with v8.00 it works fine.

Sorry for the inconvenience, I guess it was a config issue of some sort (weird).

Thanks,
Jerome

I am happy to learn taht the issue is resolved.

Leave a Comment

Please sign in to add a comment. Not a member? Join today