Unable to load Screen Capture plugin

Unable to load Screen Capture plugin

I'm trying to test the screen capture plugin, which is installed on my system at <media_sdk>/bin/win32/22d62c07e672408fbb4cc20ed7a053e4.  However, after initializing MFX to the latest supported hardware implementation (1.20 on this machine), a call to MFXVideoUSER_Load results in MFX_ERR_NOT_FOUND.  See the code excerpt below:

version.Major = 1;
version.Minor = 20;

res = MFXInit(MFX_IMPL_HARDWARE, &version, &session);

// Check for error...

res = MFXVideoUSER_Load(session, &MFX_PLUGINID_CAPTURE_HW, 1);

// res == -9 is true

Here is the result of running the system analysis tool:

Intel(R) Media Server Studio 2016 R2 - System Analyzer (32-bit)

The following versions of Media SDK API are supported by platform/driver
[opportunistic detection of MSDK API > 1.19]:

        Version Target  Supported       Dec     Enc
        1.0     HW      Yes             X       X
        1.0     SW      Yes             X       X
        1.1     HW      Yes             X       X
        1.1     SW      Yes             X       X
        1.2     HW      Yes             X       X
        1.2     SW      Yes             X       X
        1.3     HW      Yes             X       X
        1.3     SW      Yes             X       X
        1.4     HW      Yes             X       X
        1.4     SW      Yes             X       X
        1.5     HW      Yes             X       X
        1.5     SW      Yes             X       X
        1.6     HW      Yes             X       X
        1.6     SW      Yes             X       X
        1.7     HW      Yes             X       X
        1.7     SW      Yes             X       X
        1.8     HW      Yes             X       X
        1.8     SW      Yes             X       X
        1.9     HW      Yes             X       X
        1.9     SW      Yes             X       X
        1.10    HW      Yes             X       X
        1.10    SW      Yes             X       X
        1.11    HW      Yes             X       X
        1.11    SW      Yes             X       X
        1.12    HW      Yes             X       X
        1.12    SW      Yes             X       X
        1.13    HW      Yes             X       X
        1.13    SW      Yes             X       X
        1.14    HW      Yes             X       X
        1.14    SW      Yes             X       X
        1.15    HW      Yes             X       X
        1.15    SW      Yes             X       X
        1.16    HW      Yes             X       X
        1.16    SW      Yes             X       X
        1.17    HW      Yes             X       X
        1.17    SW      Yes             X       X
        1.18    HW      Yes             X       X
        1.18    SW      Yes             X       X
        1.19    HW      Yes             X       X
        1.19    SW      Yes             X       X
        1.20    HW      Yes             X       X
        1.20    SW      Yes             X       X
        1.21    SW      Yes             X       X
        1.22    SW      Yes             X       X
        1.23    SW      Yes             X       X

Graphics Devices:
        Name                                         Version             State
        Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics P6300       Active
        VMware SVGA 3D                                Active

System info:
        CPU:    Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1285L v4 @ 3.40GHz
        OS:     Microsoft Windows 10 Enterprise
        Arch:   64-bit

Installed Media SDK packages (be patient...processing takes some time):
        Intel(R) Media SDK 2017 R1
        Samples for Intel(R) Media SDK 2017 for Windows*

Installed Media SDK DirectShow filters:

Installed Intel Media Foundation Transforms:
        Intel(R) Quick Sync Video H.264 Encoder MFT : {4BE8D3C0-0515-4A37-AD55-E4BAE19AF471}

Analysis complete... [press ENTER]

And here are the contents of the plugin's config file:

PluginVersion = 1
APIVersion    = 279 //0x0117
FileName32    = "mfxplugin32_screen_capture.dll" 
FileName64    = "mfxplugin64_screen_capture.dll" 
Type          = 01 //decode
CodecID       = "CAPT"
Default       = 0

Running the screen_decode.exe sample yields a similar result.

What could be causing the API not to find the plugin?

2 posts / 0 new
Last post
For more complete information about compiler optimizations, see our Optimization Notice.

I've updated to the latest driver and that didn't fix the problem.  Also as a sanity check, I've printed out the plugin UID, which matches the folder name.  I have one other plugin installed, MFX_PLUGINID_CAMERA_HW.  If I ask to load that plugin, the MFXVideoUSER_Load function returns successfully.

The problem also persists in a 64-bit build.

Leave a Comment

Please sign in to add a comment. Not a member? Join today