Intel® VTune™ Amplifier XE

vtss.sys blue screens after approximately a week of uptime

What it says in the topic. This appears to be essentially 100% reproducible, but it took me a while to figure out what's going on. It does not occur when the VTSS service is stopped (e.g. "net stop vtss"). 

I don't have a recent minidump (that last crash didn't produce one for some reason). Running WinDbg "!analyze -v" on an older minidump reports an "EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000094 - {EXCEPTION}  Integer division by zero" in vtss.sys.

Crashes with version 2016 update1

Since installing Intel VTune Amplifier XE 2016 update1, I crash regularly when running the tool from within Visual Studio 2013.  I am running on WIndows 10.  I start the profiler, let it run for a while, and then stop it (doesn't matter whether I press the "stop" button or exit the program normally).  The event viewer logs have:

Cache Miss Ratio for L1,L2,L3. Please Help?

Hi

I need help to find the miss rate equation using the attached events. I found many equations but I don't know which one is correct. Also in some equations I didn't find the events in my results. 

So please whats the equations that I used to find the miss rate using the events in my attached results.

My Processor is E5-2640. Operating System: Microsoft Windows 7.

See the attached images for the results.

Thanks

 

amplxe: Error: [Instrumentation Engine]: Pin is out of memoryPin is out of memory

Hello,

When I run the command line:

amplxe-cl -collect hotspots -verbose --target-process myProgram & I receive the following error:

amplxe: Collection started. To stop the collection, either press CTRL-C or enter from another console window: amplxe-cl -r /opt/intel/vtune_amplifier_xe_2016.1.0.424694/bin32/r000hs -command stop.
amplxe: Error: [Instrumentation Engine]: Pin is out of memoryPin is out of memory
amplxe: Collection detached.
amplxe: Collection failed.
amplxe: Internal Error

Vtune with Xeon Phi shows internal error

I am trying to analyse an offload using VTune. I have put the following command in the script file along with mpirun - 

amplxe-cl -target-system=mic-host-launch -collect advanced-hotspots -r xeonPhiAnalysis

I also added the following line in bashrc and sourced bashrc -

source /opt/intel/vtune_amplifier_xe_2015.2.0.393444/amplxe-vars.sh

 

I am submitting the job through PBS with 1 MPI processor. (When I log on to the node and do "top", it doesn't show the code running) The run goes on till 1 minute by PBS and then i am getting the following error - 

Can not collection data from android device

vtune version : VTune Amplifier 2016 for Systems

command is : amplxe-cl --collect hotspots --target-system=android:Coolpad8750-0xc2fda1f -r d:\profile.data --target-process=com.x.androidhttpserver

the target app is lanched success , and is waiting for debug , bug vtune failed to collect data  from remote android device.

message:

Installation Issue on Windows 8.1

Hello,

I've used vtune_amplifier_xe_2016_setup.exe on Windows 7, but today when I tried the same on Windows 8.1, right after extraction, the installer seemed to abort.  Not sure if some setting or feature is missing on Windows 8.1.  Log file found in AppData\local\temp folder is included below.  Any help/BKMs are appreciated.  Thanks!

 

Subscribe to Intel® VTune™ Amplifier XE