Intel® Business Client Software Development

How to enable AMT remotely with ACUConfig on Linux and Windows?

Hello!

we are a physics department at a large German university where we deploy several hundred desktop PCs running both Windows and Linux. We use Intel AMT to perform maintenance and administration of these computers since it helps to minimize the amount of sneaker networking we have to do.

All desktop PCs are DELL OptiPlex machines, ranging from 745 series machine through 755, 760, 760, 780 and up to current machines like the OptiPlex 9080, all these machines support Intel AMT.

AMT KVM - No Port Open?

I'm confused about this mysterious port that isn't open after I provision a computer into CCM. In my provisioning profile, I enable KVM and all the other redirection options, and set an RFB password but apparently this is still half-baked after a provision. For example, if I try to connect to the machine via UltraVNC I get this:

I don't get a prompt for a password or anything. Just a failed to connect error.

But here's the thing. If I go into the Manageability Commander, I see this:

MEI support under linux - which versions of AMT are supported?

There are widespread reports in various linux fora about errors with the mei module along the lines of:

[  286.232029] mei_me 0000:00:03.0: timer: connect/disconnect timeout.
[  286.232038] mei_me 0000:00:03.0: unexpected reset: dev_state = ENABLED

(These are pastes from a DQ35JO system - This uses AMT 3.2)

AMT is enabled and I can access the web interface on this board, so my suspicion is that the MEI module doesn't talk to older AMT firmware.

Can anyone confirm?

If this is true, what is the _oldest_ version of AMT supported by mei?

 

Problem with webui

Hi all.

Need your assist. I configured AMT via RCS server. When I deploying profile without ACL - I can successfully login to webUI(through default login "admin" and MEBx password).

But when in profile settings  I chose "access control list" option and added my domain account  - I got   an error when connecting to webui

This webpage is not available

Less

The webpage at http://host.domain.com:16992/index.htm? might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

SCCM 2012 Out Of Band

Good morning, 

I have a test environment where i am trying to configure SCCM 2012 and OOB. 

I have configured the OOB service and logged into the IME and configured it with the correct HASHS and enabled the network.

When trying to provision the AMT sccm logs: DoConnectToAMTDevice: Failed to establish tcp session to 192.168.0.13:16993

I can connect via the web browser on 16992 but not 16993 - I have attached my amtopmgr.log file, as you can see at the top it connects once and detects the AMT but it then reverts back to undiscovered. 

Where to get CA plugin option?

Brand new install of Intel SCS v9.0.23.10 in non-database mode. Need to do zero touch to a lot of far away AMT v9.0 clients.

After launching the Intel SCS console and stepping through the configuration profile wizard to "Transport Layer Security", a little blue "i" says:

"The CA plugin option is not available because a CA plugin was not loaded"

Where is this CA plugin option so a certificate can be purchased and used?

Suscribirse a Intel® Business Client Software Development