snb-memory-access: Cannot run data transformation `Compute CPU Usage'

snb-memory-access: Cannot run data transformation `Compute CPU Usage'

Greetings, my apologies if this has been answered elsewhere - I have not been able to find a solution on this forum yet.

I'm unable to use amplxe-cl to collect memory access information. Here is a sample invocation with output:

$ amplxe-cl -collect snb-memory-access ./fft 999999
amplxe: Using result path `[removed]/r000memacc'
amplxe: Executing actions 16 % Processing profile metrics and debug information
amplxe: Warning: Error 0x40000026 (Database interface error) -- Cannot run data transformation `Compute CPU Usage'.
amplxe: Executing actions 50 % Generating a report
Result Info
-----------
Parameter                 r000memacc
------------------------  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Application Command Line  ./fft "999999"
CPU Name                  3rd generation Intel(R) Core(TM) Processor family
Computer Name             [removed]
Environment Variables    
Frequency                 3400000000
Logical CPU Count         8
MPI Process Rank         
Operating System          3.5.0-26-generic DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=12.04
DISTRIB_CODENAME=precise
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04.2 LTS"
Result Size               987748
User Name                

Summary
-------
Elapsed Time:  0.000
amplxe: Executing actions 100 % done

However, collecting hotspots works correctly and I am able to get a working report.

21 posts / novo 0
Último post
Para obter mais informações sobre otimizações de compiladores, consulte Aviso sobre otimizações.

Please read this link://software.intel.com/en-us/forums/topic/368713

It has only a general guidance related to your error.

Thank you for the link. I am able to run lightweight collection, so I'm led to believe that drivers are setup properly.

You are welcome:)

Can you provide some log file of the error?

Since we've established that the drivers are setup properly, I'm still uncertain about why I am unable to collect memory access information. Do you have any insight there? The processor we are working with is an i7-3770 @ 3.40GHz.

Sure, does vtune provide error logs or should I collect some data myself? If the latter, which information would be useful here?

Can you post the log file?It is better option because some vital info about the error will be included.

Here is the directiory created by vtune. If there is a different log file that would be helpful (see my previous post), please let me know.

Thanks!

EDIT: The file upload failed on the first try.

Anexos: 

AnexoTamanho
Download vtune-log.tgz34.72 KB

I attached the directory created by vtune. If there is another log file you're referencing (see my previous post), please let me know and I can also provide it.

Anexos: 

AnexoTamanho
Download vtune-log.tgz34.72 KB

I cannot see any directory.

Sorry, the file didn't upload on the first try and when I edited my original post it seems to have gotten deleted instead. Directory attached now.

Anexos: 

AnexoTamanho
Download vtune-log.tgz34.72 KB

So, just out of curiousity, can you execute the following command and post the output?

> amplxe-runss -context-value-list

Regards,
MrAnderson

Sure, here you go:

$ amplxe-runss -context-value-list
isGPUAnalysisAvailable: false
ETW: NA
isEtwDxSupported: no
isEtwCLRSupported: no
isPowerAnalysisAvailable: false
isPowerKernelStacksAvailable: false
isSEPDriverAvailable: true
isSEPMICDriverAvailable: false
isNMIWatchDogTimerRunning: false
CPU_NAME: 3rd generation Intel(R) Core(TM) Processor family
CPU: I86
platformType: 86
PMU: ivybridge
isVTSSPPDriverAvailable: true

Hi,

In log files there is no info related directly to the error like call stacks.I have seen a few options reporting disabled status and I do not know how it can be related to the database error.There is ine file named dicer.db which could contain valuable information,but I cannot open it.

Hi,

Here's the result I receive: Why do I have a driver error? isPowerAnalysisAvailable: DriverError

Also I have the same error when using hotspot from CLI: (Database interface error) -- Cannot run data transformation `Compute CPU Usage'. and apparently no result is created:

/opt/intel/vtune_amplifier_xe_2013/bin64/amplxe-cl   -collect hotspots -result-dir r001hs /research/jalal/sdvb/sd-vbs/benchmarks/mser/data/fullhd/mser  -quiet

opt/intel/vtune_amplifier_xe_2013/bin64/amplxe-runss -context-value-list

isGPUAnalysisAvailable: false
ETW: NA
isEtwDxSupported: no
isEtwCLRSupported: no
isPowerAnalysisAvailable: DriverError
isPowerKernelStacksAvailable: false
isSEPDriverAvailable: false
isSEPMICDriverAvailable: false
isNMIWatchDogTimerRunning: true
CPU_NAME: Intel(R) Core(TM) i7 Processor
CPU: I59
platformType: 59
PMU: corei7
referenceFrequency: 2400000000
isVTSSPPDriverAvailable: true 

I have also attached my pin.log created in the same directory I ran the VTune which gives me the following error :

E: Attach to pid 32146 failed. The Operating System configuration prevents Pin from using the default ...(parent) injection mode.

And didn't get removed by using:

sudo echo 0 > /proc/sys/kernel/yama/ptrace_scope

Please let me know what's possibly wrong and what I'm missing and where the results are stored in r001hs directory.

Thanks a lot,

Mona Jalal.

Anexos: 

AnexoTamanho
Download pin.log394 bytes

>>>Here's the result I receive: Why do I have a driver error? isPowerAnalysisAvailable: DriverError>>>

Maybe driver was not loaded or it is not responding?Can you provide dump of loaded drivers?

However when I run hotspot profiling without -quite flag it works fine but I have no idea where the results which tells which lines/functions are hotspots are stored:

/opt/intel/vtune_amplifier_xe_2013/bin64/amplxe-cl -collect hotspots -result-dir test_result /research/jalal/sdvb/sd-vbs/benchmarks/mser/data/fullhd/mser /research/jalal/sdvb/sd-vbs/benchmarks/mser/data/fullhd/
Input size - (1920x1080)
Verification - Successful
Cycles elapsed - 14050779904

amplxe: Using result path `/research/jalal/vtune/test_result'
amplxe: Executing actions 16 % Resolving information for `libc-2.17.so'
amplxe: Warning: Cannot match file `/lib/x86_64-linux-gnu/libc-2.17.so': checksum mismatch.
amplxe: Warning: Cannot locate symbols for file `/lib/x86_64-linux-gnu/libc-2.17.so'.
amplxe: Executing actions 50 % Generating a report

Collection and Platform Info
----------------------------
Parameter test_result
------------------------ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Application Command Line /research/jalal/sdvb/sd-vbs/benchmarks/mser/data/fullhd/mser "/research/jalal/sdvb/sd-vbs/benchmarks/mser/data/fullhd/"
Computer Name mona
Environment Variables
MPI Process Rank
Operating System 3.2.0-43-generic DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=12.04
DISTRIB_CODENAME=precise
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04.2 LTS"
Result Size 1212181
User Name

CPU
---
Parameter test_result
----------------- ------------------------------
Frequency 2400000000
Logical CPU Count 4
Name Intel(R) Core(TM) i7 Processor

Summary
-------
Elapsed Time: 2.819
CPU Time: 1.998
CPU Usage: 0.634
amplxe: Executing actions 100 % done

jalal@mona:/research/jalal/vtune/test_result$ ls
archive config data.0 sqlite-db test_result.amplxe

Also if you are talking about result of lsmod here it is or please let me know which command is of your favor for dump of loaded drivers:

lsmod
Module Size Used by
vtsspp 323953 0 [permanent]
sep3_10 100952 0 [permanent]
pax 13080 0 [permanent]
vmnet 55694 13 [permanent]
ip6table_filter 12815 0
ip6_tables 27864 1 ip6table_filter
ebtable_nat 12807 0
ebtables 30984 1 ebtable_nat
xt_state 12578 1
ipt_REJECT 12576 2
vsock 52331 0 [permanent]
xt_CHECKSUM 12549 1
iptable_mangle 12734 1
vmci 87347 1 vsock,[permanent]
xt_tcpudp 12603 5
ipt_MASQUERADE 12759 4
iptable_nat 13229 1
nf_nat 25891 2 ipt_MASQUERADE,iptable_nat
iptable_filter 12810 1
vmmon 76201 0 [permanent]
nf_conntrack_ipv4 19716 4 iptable_nat,nf_nat
nf_conntrack 81926 5 xt_state,ipt_MASQUERADE,iptable_nat,nf_nat,nf_conntrack_ipv4
nf_defrag_ipv4 12729 1 nf_conntrack_ipv4
ip_tables 27473 3 iptable_mangle,iptable_nat,iptable_filter
x_tables 29891 12 ip6table_filter,ip6_tables,ebtables,xt_state,ipt_REJECT,xt_CHECKSUM,iptable_mangle,xt_tcpudp,ipt_MASQUERADE,iptable_nat,iptable_filter,ip_tables
kvm_intel 137721 0
bridge 90989 0
stp 12976 1 bridge
kvm 415550 1 kvm_intel
autofs4 37024 4
nvidia 9367786 74 [permanent]
bnep 18281 2
snd_hda_codec_analog 97987 1
rfcomm 47604 0
bluetooth 180153 10 bnep,rfcomm
snd_hda_intel 33719 3
snd_hda_codec 127706 2 snd_hda_codec_analog,snd_hda_intel
snd_hwdep 17764 1 snd_hda_codec
snd_pcm 97275 3 snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_midi 13324 0
snd_rawmidi 30748 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 14899 1 snd_seq_midi
snd_seq 61929 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
dell_wmi 12681 0
psmouse 97485 0
snd_timer 29990 2 snd_pcm,snd_seq
sparse_keymap 13890 1 dell_wmi
mxm_wmi 13021 0
snd_seq_device 14540 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd 79041 14 snd_hda_codec_analog,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
wmi 19256 2 dell_wmi,mxm_wmi
joydev 17693 0
soundcore 15091 1 snd
snd_page_alloc 18529 2 snd_hda_intel,snd_pcm
serio_raw 13211 0
shpchp 37201 0
i7core_edac 28102 0
edac_core 53746 3 i7core_edac
mac_hid 13253 0
dcdbas 14490 0
ppdev 17113 0
parport_pc 32866 1
nfsd 281980 2
nfs 436914 2
lockd 90326 2 nfsd,nfs
fscache 61529 1 nfs
binfmt_misc 17540 1
auth_rpcgss 53380 2 nfsd,nfs
nfs_acl 12883 2 nfsd,nfs
lp 17799 0
parport 46562 3 ppdev,parport_pc,lp
sunrpc 255224 24 nfsd,nfs,lockd,auth_rpcgss,nfs_acl
usbhid 47238 0
hid 99636 1 usbhid
firewire_ohci 41000 0
firewire_core 63600 1 firewire_ohci
crc_itu_t 12707 1 firewire_core
mptsas 63612 3
tg3 152085 0
mptscsih 44882 1 mptsas
mptbase 103162 2 mptsas,mptscsih
scsi_transport_sas 40558 1 mptsas

Thanks,

Mona.

It seem by looking at drivers names that lsmod output does not contain any VTune related drivers.

I'd like to go back to the 1st post because the problem could be related to some issues with SQLite database which is used internally by VTune:
...
amplxe: Warning: Error 0x40000026 ( Database interface error ) -- Cannot run data transformation `Compute CPU Usage'.
...
and ( from another post )
...
the same error when using hotspot from CLI: ( Database interface error ) -- Cannot run data transformation `Compute CPU Usage'
...
Here is a question: Did you try to install recent VTune update?

>>>Here's the result I receive: Why do I have a driver error? isPowerAnalysisAvailable: DriverError

It seem by looking at drivers names that lsmod output does not contain any VTune related drivers.>>>

Hi Mona my answer is related to your quoted question

Deixar um comentário

Faça login para adicionar um comentário. Não é membro? Inscreva-se hoje mesmo!