100% usage on Core 1

100% usage on Core 1

Hello Experts ..i have installed a new system :

  • Intel Core i7 2700k
  • 16 GB DDR3 RAM
  • NVIDIA GeForce GTX 560
  • 1 TB HD

The problem is when i monitor my cpu performance i saw that core 1 usage is always 100 % and the rest core are between 0 and %i have updated all my drivers and still having this problem :(any ideas?

  • Intel Core i7 2700k
  • 16 GB DDR3 RAM
  • NVIDIA GeForce GTX 560
  • 1 TB HD

The problem is when i monitor my cpu performance i saw that core 1 usage is always 100 % and the rest core are between 0 and %i have updated all my drivers and still having this problem :(any ideas?

9 帖子 / 0 全新
最新文章
如需更全面地了解编译器优化,请参阅优化注意事项

Hello orvan,
Are you expecting something to be running on the other cores?
If you don't have more work than can run on 1 cpu, the other cpus will not do any work.
How are you measuring your cpu usage?
Pat

>>>The problem is when i monitor my cpu performance i saw that core 1 usage is always 100 % and the rest core are between 0 and % i have updated all my drivers and still having this problem :( any ideas?>>>

You can download Xperf toolkit from Win SDK and perform so simple analysis of the CPU load.Run xperf.exe -on -stackwalk +easydiag.Save the file by entering this command xperf.exe -stop -d "your trace name.etl" and opent it with GUI version of xperf.You should get nice graphical breakdown by thread and core of CPU load.

>>...The problem is when i monitor my cpu performance i saw that core 1 usage is always 100 % and the rest core are
>>between 0 and % i have updated all my drivers and still having this problem :( any ideas?

If you have a Windows system:

- Please use Task Manager and on Processes property page find an application that has a highest CPU Usage.

- It is highly possible that it could be a Disk Defragmenter, or Windows Update, or some Antivirus software.

- Please verify that Update Speed for Performance property page of the Task Manager is not in Paused state.

If you have another OS similar verifications could be done.

Hi Sergey

I do not think that @orvan is still browsing Intel forum,but anyway we are here to provide help to the others.

Looking at the sidebar I noticed that core 0 was running between 93 and 100%. I had no applications running. Now this is absolutely not normal. Normally while in vista or on the net my cores run between 0 and 4% and for jocuri fotbal and perhaps will be fine.

Maybe you have some kind  of interrupt storm and or high DPC usage?

引文:

jocurifotbalus j. 写道:

Looking at the sidebar I noticed that core 0 was running between 93 and 100%. I had no applications running. Now this is absolutely not normal. Normally while in vista or on the net my cores run between 0 and 4% and for jocuri fotbal and perhaps will be fine.

Can you check your CPU load with the Process Explorer?Posting of the results will be appreciated.

>>...The problem is when i monitor my cpu performance i saw that core 1 usage is always 100 % and the rest core are
>>between 0 and % i have updated all my drivers and still having this problem :( any ideas?>>>

IIRC one of the cores by default is used to service hardware interrupts its ISR's and DPC routines.As I stated earlier in my previous post Xperf tool should reveal the culprit.

登陆并发表评论。